Guma+poster

Opći uvjeti

 

1. Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Pneumatik d.o.o., Karažnik 2a, Zagreb, te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke – Internet trgovina. Transakcije plaćanja kreditnim/debitnim karticama obavljaju se preko WSpay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

2. Korištenjem usluge Pneumatik d.o.o. smatra se da je potrošač u svakom trenutku upoznat s ovim uvjetima poslovanja, te da ih u cijelosti razumije i prihvaća.

3. Sve navedene cijene su maloprodajne, izražene u Kunama te već uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV).

Svi naši računi su fiskalizirani i time prijavljeni poreznoj upravi Republike Hrvatske te se njihova valjanost može provjeriti putem stranice www.provjeri-racun.hr ili slanjem SMS poruke na broj 61547.

Korisnik cijenaguma.hr online trgovine originalni račun dobiva po dostavi robe na adresu koju je naveo prilikom narudžbe.

4. Pneumatik d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Pneumatik d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprječavanje eventualnih zlouporaba.

5. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Ukoliko trebate detaljnije informacije kontaktirajte nas na email info@cijenaguma.hr.  Zadržavamo pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

6. Čl. 43, st. 1, Zakona o zaštiti potrošača: ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovne nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

7. Ukoliko imate reklamaciju vezano za dostavljeni proizvod, molimo Vas da se javite na broj telefona +385 (0)1 3881 347 ili pisanim putem na e-mail adresu: info@cijenaguma.hr. U slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima.

8. Pisane prigovore možete poslati poštom ili predati osobno na adresu Pneumatik d.o.o., Ljubljanska 5, 10431 Sveta Nedelja s oznakom „ZA KORISNIČKU SLUŽBU“; ili na e-mail adresu: info@cijenaguma.hr.

9. Vaši osobni podaci, koje ste nam povjerili prilikom narudžbe robe, će se koristiti samo za provedbu i dostavu ugovora, te ako kupac izrazi želju za obavještavanje kupca o našim novostima i dostignućima. Vaši osobni podaci biti će korišteni samo za naše interne potrebe, te ih bez Vašeg odobrenja nikada nećemo davati na uvid trećoj osobi.

10. Pneumatik d.o.o zadržava pravo promjene cijena, ponuda i akcija u bilo kojem trenutku bez prethodne najave. Također, zadržavamo pravo povlačenja akcija ili ponuda u bilo kojem trenutku bez prethodne najave. Pogreške na www.cijenaguma.hr internet stranici koje su dovele do neuspjele kupnje u roku trajanja akcije ili  nemogućnosti prodavača da isporuči akcijski proizvod jer on više nije dostupan, ne obvezuju prodavača da kupcu nadoknađuje bilo kakavu štetu nastalu ne realiziranjem kupnje.

11. Pneumatik d.o.o. zadržava pravo ne izvršiti dostavu proizvoda kupcu ako je ona takva da Pneumatik d.o.o. posumnja da je riječ o prijevari, grešci ili lažnoj narudžbi, ako se kupac ne javlja na broj mobitela te ako istovremeno ne odgovara ni putem elektroničke pošte. U slučaju tehničke greške koja je poremetila funkcioniranje internet stranice i pri tome prouzročila kupnju sa greškom što uključuje ili ne ograničava se na pogrešnu cijenu iz koje je jasno vidljivo da je maloprodajna cijena bila značajno manja od uobičajene za tu vrstu proizvoda. Ako narudžba sadržava iznimno veliki broj proizvoda iz kojeg tvrtka Pneumatik d.o.o. prema svojoj procijeni zaključuje da se radi o prijevari, grešci ili lažnoj narudžbi. Pneumatik d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu prouzročenu ne realiziranjem narudžbe.

12. Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima koja je po hrvatskom zakonodavstvu reguliran člancima 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima (“Narodne novine”, broj: 35/05., 41/08., 125/11.), koji je usklađen sa Direktivom 1999/44/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 25. svibnja 1999. o nekim aspektima prodaje robe široke potrošnje i popratnim jamstvima.

  • odgovornost postoji u slučaju nedostatka bilo koje vrste proizvoda
  • u slučaju kvara ili nedostatka, obratite se trgovcu, jer trgovac odgovara za te nedostatke
  • ukoliko uočite kvar ili nedostatak na proizvodu, da biste ostvarili pravo na pozivanje na odgovornost za materijalne nedostatke, imate rok od 2 mjeseca otkako ste ustanovili kvar da o kvaru obavijestite trgovca
  • u cijeloj EU vrijedi rok od minimalno 2 godine za vrijeme kojih se, kao potrošač, možete pozvati na odgovornost za materijalne nedostatke, ukoliko ste u roku obavijestili trgovca o nedostatku

13. Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova. Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS – ovdje

14. Registracijom na ovim Internet stranicama potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate Uvjete korištenja internet trgovine www.cijenaguma.hr.

Top