Dostava do vaših vrata

po cijeloj Hrvatskoj uključujući otoke

Plaćanje do 12 rata

sigurno on-line plaćanje karticama

100% sigurna kupovina

povrat robe bez razloga u roku 14 dana

Velik izbor guma

preko 10 000 raznih artikala u ponudi

Gume

Gume predstavljaju jedan od najvažnijih dijelova vozila i kao takve su jedini kontakt vozila sa podlogom. Njihova važnost dolazi do izražaja, kada se zna da je kontaktna površina sa podlogom veličine šake. Upravo zbog toga važno je da u svakom razdoblju godine, vozilo ima odgovarajuće gume.

Ljetne gume svojom smjesom svoje najbolje performanse ostvaruju na temperaturama iznad 7 stupnjeva Celzijusa. Kao takve omogućavaju najkraći zaustavni put, najveću stabilnost i najmanju mogućnost habanja u ljetnim uvjetima.

Ljetne gume već na temperaturama od 7 stupnjeva Celzijusa gube svoju elastičnost te svojstva prianjanja za koja su dizajnirana. Performanse ljetnih guma na snijegu su gotovo nikakve, te im se produljuje zaustavni put. Kod temperature od 10 Celzijevih stupnjeva, automobil s ljetnim gumama, pri brzini od 60 kilometara na sat zaustavit će se nakon otprilike 55 metara, dok će se automobil koji na kotačima ima zimske gume zaustaviti nakon otprilike 44 metra. Na nižim temperaturama put kočenja još je duži. Automobil na ljetnim gumama će se zaustaviti nakon otprilike 62 metra, a sa zimskim gumama najdalje do 50 metara.

Zimske gume svojim dizajnom i lameliranom gaznom površinom omogućavaju najbolje prianjanje na temperaturama ispod 7 stupnjeva Celzijusa. U tim uvjetima smjesa zimskim gumama omogućava najbolje performanse.

U Hrvatskoj je zimska oprema obavezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine.

Cjelogodišnje gume predstavljaju kompromis između ljetnih i zimskih guma.

Prema zakonu, njihova je upotreba dozvoljena za vrijeme zimskih uvjeta, međutim važno je napomenuti da cjelogodišnje gume imaju lošije performanse od ljetnih guma po ljeti i zimskih guma po zimi. Najprikladnije su za vozila koja rade malo kilometara u gradskim uvjetima.