Dostava do vaših vrata

po cijeloj Hrvatskoj uključujući otoke

Plaćanje do 12 rata

sigurno on-line plaćanje karticama

100% sigurna kupovina

povrat robe bez razloga u roku 14 dana

Velik izbor guma

preko 10 000 raznih artikala u ponudi

Opći uvjeti

Opći uvjeti

1. Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka Pneumatik d.o.o., Karažnik 2a, Zagreb, te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke – Internet trgovina. Transakcije plaćanja kreditnim/debitnim karticama obavljaju se preko WSpay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

2. Korištenjem usluge Pneumatik d.o.o. smatra se da je potrošač u svakom trenutku upoznat s ovim uvjetima poslovanja, te da ih u cijelosti razumije i prihvaća.

3. Sve navedene cijene su maloprodajne, izražene u Eurima te već uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV).Svi naši računi su fiskalizirani i time prijavljeni poreznoj upravi Republike Hrvatske te se njihova valjanost može provjeriti putem stranice www.provjeri-racun.hr ili slanjem SMS poruke na broj 61547.

Korisnik cijenaguma.hr online trgovine originalni račun dobiva po dostavi robe na adresu koju je naveo prilikom narudžbe.

4. Pneumatik d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Pneumatik d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprječavanje eventualnih zlouporaba.

5. Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Ukoliko trebate detaljnije informacije kontaktirajte nas na email [email protected].  Zadržavamo pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima.

6. Čl. 43, st. 1, Zakona o zaštiti potrošača: ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovne nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

7. Ukoliko imate reklamaciju vezano za dostavljeni proizvod, molimo Vas da se javite na broj telefona +385 (0)1 3881 347 ili pisanim putem na e-mail adresu: [email protected]. U slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu na odnose potrošača i trgovca primjenjuju se odredbe Zakona o obveznim odnosima.

8. Pisane prigovore možete poslati poštom ili predati osobno na adresu Pneumatik d.o.o., Ljubljanska 5, 10431 Sveta Nedelja s oznakom „ZA KORISNIČKU SLUŽBU“; ili na e-mail adresu: [email protected].

9. Vaši osobni podaci, koje ste nam povjerili prilikom narudžbe robe, će se koristiti samo za provedbu i dostavu ugovora, te ako kupac izrazi želju za obavještavanje kupca o našim novostima i dostignućima. Vaši osobni podaci biti će korišteni samo za naše interne potrebe, te ih bez Vašeg odobrenja nikada nećemo davati na uvid trećoj osobi.

10. Pneumatik d.o.o zadržava pravo promjene cijena, ponuda i akcija u bilo kojem trenutku bez prethodne najave. Također, zadržavamo pravo povlačenja akcija ili ponuda u bilo kojem trenutku bez prethodne najave. Pogreške na www.cijenaguma.hr internet stranici koje su dovele do neuspjele kupnje u roku trajanja akcije ili  nemogućnosti prodavača da isporuči akcijski proizvod jer on više nije dostupan, ne obvezuju prodavača da kupcu nadoknađuje bilo kakavu štetu nastalu ne realiziranjem kupnje.

11. Pneumatik d.o.o. zadržava pravo ne izvršiti dostavu proizvoda kupcu ako je ona takva da Pneumatik d.o.o. posumnja da je riječ o prijevari, grešci ili lažnoj narudžbi, ako se kupac ne javlja na broj mobitela te ako istovremeno ne odgovara ni putem elektroničke pošte. U slučaju tehničke greške koja je poremetila funkcioniranje internet stranice i pri tome prouzročila kupnju sa greškom što uključuje ili ne ograničava se na pogrešnu cijenu iz koje je jasno vidljivo da je maloprodajna cijena bila značajno manja od uobičajene za tu vrstu proizvoda. Ako narudžba sadržava iznimno veliki broj proizvoda iz kojeg tvrtka Pneumatik d.o.o. prema svojoj procijeni zaključuje da se radi o prijevari, grešci ili lažnoj narudžbi. Pneumatik d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu prouzročenu ne realiziranjem narudžbe.

12. Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima koja je po hrvatskom zakonodavstvu reguliran člancima 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima (“Narodne novine”, broj: 35/05., 41/08., 125/11.), koji je usklađen sa Direktivom 1999/44/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 25. svibnja 1999. o nekim aspektima prodaje robe široke potrošnje i popratnim jamstvima.

odgovornost postoji u slučaju nedostatka bilo koje vrste proizvoda
u slučaju kvara ili nedostatka, obratite se trgovcu, jer trgovac odgovara za te nedostatke
ukoliko uočite kvar ili nedostatak na proizvodu, da biste ostvarili pravo na pozivanje na odgovornost za materijalne nedostatke, imate rok od 2 mjeseca otkako ste ustanovili kvar da o kvaru obavijestite trgovca
u cijeloj EU vrijedi rok od minimalno 2 godine za vrijeme kojih se, kao potrošač, možete pozvati na odgovornost za materijalne nedostatke, ukoliko ste u roku obavijestili trgovca o nedostatku

13. Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova. Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS – ovdje

14. Registracijom na ovim Internet stranicama potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate Uvjete korištenja internet trgovine www.cijenaguma.hr.

 

Politika zaštite osobnih podataka na Internet stranicama Pneumatik d.o.o.

Želimo jasno reći da prilikom posjete ovim stranicama vaši osobni podaci ostaju tajni, osim ako ih ne želite dobrovoljno otkriti. Obvezujemo se da, osim u svrhu zakonske istrage, nećemo drugim stranama dati podatke koje smo primili. Kada nam šaljete elektronsku poštu (e-mail) s osobnim podacima po kojima vas je moguće identificirati bilo putem e-mail poruke s pitanjem ili komentarom ili putem obrasca koji nam dostavljate e-mail poštom mi te podatke koristimo u svrhu ispunjenja vaših zahtjeva. Možda ćemo vaš e-mail poslati drugim zaposlenicima ili dobavljačima koji mogu bolje odgovoriti na vaša pitanja. Osobni podaci mogu se prikupljati u svrhu marketinških aktivnosti. Daljnja obrada osobnih podataka u povijesne, statističke ili znanstvene svrhe neće se smatrati nepodudarnom, pod uvjetom da se poduzmu odgovarajuće zaštitne mjere.

EU oznaka za gume

Što treba znati o EU oznaci za gume
Sve gume koje se prodaju u Europskoj uniji podložne su obveznom označavanju guma. Nova EU-ova shema označavanja guma – na snazi od 1. svibnja 2021. – pruža sveobuhvatnije informacije o odabranim gumama, a obuhvaća i gume za teška gospodarska vozila. Pruža objektivne, pouzdane i usporedive informacije zasnovane na trima važnim značajkama performansi guma: otporu kotrljanja – a time i učinkovitoj potrošnji goriva, prianjanju na mokrome i vanjskoj buci kotrljanja. Dodatni piktogrami prikazuju pogodnost gume za teške snježne uvjete (simbol 3PMSF) i/ili njezino prianjanje u uvjetima leda na cesti, no potonje se odnosi samo na gume za putničke automobile.

Nova shema označavanja obuhvaća gume za putničke automobile, autobuse i kamione. Za više pojedinosti o novom pravilu označavanja guma u EU posjetite službenu mrežnu stranicu Europske komisije.
Razumijevanje EU oznake i njezinih piktograma pomaže vozačima ili upraviteljima voznih parkova u donošenju informiranih odluka o sigurnosti na cesti, manjim emisijama CO2 i većoj učinkovitosti potrošnje goriva povezanima s gumama.

Uzmite u obzir da uštede na gorivu i sigurnost na cesti umnogome ovise o uvjetima na cesti i vremenskim uvjetima, tipu vozila, a posebno o stilu vožnje.

1. Prianjanje na mokrom

Čvrsto prianjanje u mokrim uvjetima ključno je za sigurnu vožnju. Ocjena prianjanja na mokrom pokazuje koliko dobro guma funkcionira u mokrim uvjetima, a performanse se ocjenjuju od klase A kao najbolje do klase E kao najgore. Visoka ocjena znači kratak put kočenja na mokroj cesti.

 

 

2. Učinkovita potrošnja goriva
Ovisno o otporu kotrljanja gume, njezina će učinkovita potrošnja goriva biti u rasponu od klase A (koja označuje najučinkovitiju potrošnju goriva) sve do klase E. Potrošnja goriva ima važnu ulogu s ekonomskoga i ekološkog aspekta. Razlog je tomu što niska potrošnja goriva ima pozitivan učinak na ugljični otisak vozila, posebno kad je riječ o teškim gospodarskim vozilima.
3. Razina buke
Riječ je o vanjskoj buci kotrljanja koju stvara guma, a mjeri se u decibelima. Oznaka prikazuje razinu buke ocjenama od klase A do klase C.
 

Dodatni piktogrami za uvjete snijega i leda
Uz standardnu oznaku, tu su i piktogrami − ako je primjenjivo − povezani s performansama u teškim snježnim uvjetima (3PMSF) i/ili prianjanjem u uvjetima leda na cesti (samo gume za putničke automobile / C1 gume). Piktogram koji prikazuje prianjanje na snijegu (3PMSF) bit će prikazan na svim zimskim gumama i gumama za sve sezone koje su ispitane pod definiranim zimskim uvjetima i koje imaju potrebne performanse u teškim snježnim uvjetima. Piktogram koji prikazuje prianjanje na ledu bit će prikazan na zimskim gumama s iznimnim performansama na ledu potvrđenim definiranim ispitivanjem prianjanja na ledu. Te su gume posebno dizajnirane za cestovne površine prekrivene ledom i kompaktnim snijegom i trebaju se upotrebljavati isključivo u vrlo teškim klimatskim uvjetima (npr. niske temperature u Skandinaviji). Uporaba guma za prianjanje na ledu u manje teškim klimatskim uvjetima (npr. mokri uvjeti ili više zimske temperature) može uzrokovati slabije performanse od optimalnih, posebno kad su u pitanju prianjanje na mokrome, upravljanje i trošenje.